Teknobaz Rotating Header Image

İnsan Arama Motoru Kullanın

Pipl LogoAradığını bulmak, isabetli aramalar yapıp sonuca ulaşmak gittikçe zorlaşıyor. Google’a girer aratırım. Google bulursa tamam, bulamazsa internette yoktur demek artık doğru değil!

Eski okul arkadaşlarımıza, iş ilişkileri için aranılan kişilere, daha önce görüştüğümüz ama şimdi arayıp bulamadığımız kişilere nasıl ulaşabiliriz. Arkadaşım sadece adını bildiği bir alış satış işlemi için birisini arıyor, ama Google ile ne kadar çeşitli olarak aratsa da, en sondaki linklere gitse de sonuca bir türlü ulaşamıyordu.

Pipl belki bu konuda size yardımcı olabilir. Pipl kendini “Webdeki en modern insan arama motoru” ifadesiyle tanımlamış. Pipl diyor ki:

Pipl hakkında farklı olan nedir?

Ä°nsanları aramak için deÄŸiÅŸik nedenleriniz olabilir; mesela kayıp bir akrabanızı aramak, eski bir arkadaÅŸ, sınıf arkadaşı veya iÅŸ arkadaşı. Ama eÄŸer bir ama motoru kullanıyorsanız – mesela Google veya Yahoo – insanları aramak için belki farkına vardınız bazen sonuç alsanız bile bir çok durumda bu yöntem çalışmıyor.

En iyi arama motoru bir insanı arama konusunda nasıl baÅŸarısız olabilir? Cevap çok az bilinen ama internetin çok önemli bir parçası olan “the deep web (derin web)”.

“invisible web (görünmez web)” olarak de bilinen “derin web” web örümceleri / robotları (web crawlers) tarafından ulaşılamayan çevrimiçi ortamda bulunan çok sayıdaki dokümanı iÅŸaret eder. Derin webin yüzeysel webin 500 katı olduÄŸu tahmin ediliyor ve henüz geleneksel arama motorlarının limitleri yüzünden bu içeriÄŸe daha dokunulmadı.

Bir çok kiÅŸisel profil, kamuya açık kayıtlar ve kiÅŸi-ilgili dokümanlar veritabanlarında tutulduÄŸunda – statik web sayfalarında deÄŸil – bir çok yüksek kaliteli kiÅŸi-ilgili bilgiler normal arama motorlarına “görünmez” durumda.

Pipl arama motoru sorgulamaları size normal arama motorlarında bulamayacağınız şeyleri bulmanıza yardım eder.

Tipik bir arama motorunun aksine Pipl bilgiyi gerçek-zamanlı derin webden çekmek şeklinde tasarlanmıştır. Robotlarımız aranabilir veritabanları, iletişim bilgileri ve buna benzer kişisel bilgilerler, üye listeleri, bilimsel yayınlar, mahkeme kayıtları, ve bir çok web-kaynağı ile ileteşim kurar.

Pipl sadece daha çok bilgi bulmak için değildir; biz kolay okunabilir kişiye ait bilgileri getirmek için dil-analizleri, derecelendirme algoritmaları kullanıyoruz.

Hala ikna olmadınız mı? O zaman kişi / insan aramayı deneyin ve farkı görün.

Çoğu insana ait bilgiler internet üzerinde değişik dosyalara kayıtlıdır. Klasik arama motorları yüzeysel arama yapmaktadır. Ve değişik kelime durumlarına göre istenmeyen bir çok link verirler. Pipl ise derin arama özelliği sayesinde, görünmeyen internette sadece kişileri aradığı için daha net sonuçlar veriyor. Aramaların da Google sonuçlarını da vermesi ayrı bir özellik. Derin web içerikli siteler arasında; Amazon, Flickr, ICQ, Friendsister, Myspace, Reunion verilebilir.

Sitede aradığınız kişinin adını, soyadını, şehir, ülke bilgilerini verip arama yapabiliyorsunuz. Şehir ve ülke adı yazmadan da arama yaptırabilirsiniz.

Bir örnek arama yapıp ardaki farkı görelim:

Pipl Bill Gates

Pipl sitesi birebir bize e-posta ya da telefon ile adresini sunmuyor – varsa da kaçırmıyor – ama, kiÅŸinin her yerdeki mevcut kayıtlarını getirerek, diÄŸer arama motorlarıyla ulaÅŸamayacağımız bilgilere ulaÅŸarak kolayca sonuca elde etmemizi saÄŸlıyor.

Ama – evet büyük bir AMA – gördüğümüz kadarıyla sadece Ä°ngilizce içerik getiriyor ve dolayısıyla Türkiye‘de yaÅŸayan birisi için sonuç getirmesi çok zor! EÄŸer yurtdışında yaÅŸayan bir tanıdığınız ve özellikle ABD‘de varsa Pipl kullanarak aratabilir ve sürpriz bir ÅŸekilde bu kiÅŸinin adresine, telefonuna bile ulaÅŸabilirsiniz.

>>>
[Pipl] – Welcome to the Deep Web

33 Yorum

  1. […] Ä°nsan Arama Motoru Kullanın […]

  2. […] ya da Almanya‘yı bilmem ama Ä°srail‘den gelen ziyaretçilerimiz zannedersem “Ä°nsan Arama Motoru Kullanın” yazımızdan dolayı ve tahminen bu yazıya konu olan Pipl sitesi bir Ä°srail […]

  3. Bir Kullanıcı says:

    Merhaba,

    100puan.com’da yazınızı görünce aklıma geldi. Eskiden bizde de aranan.com diye bir site vardı, Ä°nsan Arama Motoru olarak. Åžimdiyse Türkçe bir tek http://www.turkce-arama.com var ama o da herkesi bulmuyor. Bir de yahoo’nun people.yahoo.com’uyla, people.icq.com var Türkiye’den kiÅŸi falan aramak için.

    Okuyunca öylesine bir not düşeyim istedim.

    İyi günler.

  4. Azam Aydın says:

    Çok iyi bir insan. Allah ondan razı olsun.

  5. Ebru says:

    Yorum yok iÅŸte!

  6. Burak says:

    Ben ne bileyim…

  7. Esat says:

    Resim arıyorum.

  8. Gülşen says:

    Elazığ Fırat Üniversitesi öğrencisi. Zonguldaklı.

  9. AyÅŸe EÅŸ says:

    Resmini arıyorum…

  10. Hüseyin says:

    Ben annemi arıyorum!..

  11. Aydın says:

    Aşkı arıyorum.

  12. Minür says:

    Ä°ÄŸrençti! Hiç beÄŸenmedim açıkçası 🙁 Bööö miÄŸdem bulandı.

  13. HANDE ANKARADAN says:

    didem ankara arı koleji canım sana ulaÅŸmaya çalışıyorum…soyadını hatırlayamıyorum o yuzden sana hiç ulÅŸamadımm…seni çok merak ediyorum….lutfen bana ulaÅŸmaya çalış…

  14. HANDE ANKARADAN says:

    gızemcım ben butum telefonları kaybettim kusenler pc aldı ancak ÅŸimdi bunları yazabiliyorum ben hande ablan canım size ulaÅŸamıyorum ne annene endiÅŸeleniyorum canım lutfen bana ulaÅŸ hiçbir numaran ezberimde yok….opuyorum seniii……

  15. mıne says:

    ben nüfusları arıyorum yani mesela ayse isimdekilerini bulmak için bana yardımcı olurmusunuz ne yapacagımı bılmıyorum

  16. mesut says:

    Seni hep aramdım ama bulamadım Meltem

  17. tuÄŸba says:

    ya sevdiğim kişiyi daha yakından tanımak istiyorum.Bana yardımcı olur musunuz?Çünkü onu çok seviyorum.Bana yardımcı olun lütfen!
    🙁

  18. Fatih KARTAL says:

    tc sorgulama yaz google ordan gir ondan sonra tc no sunu öğren ne var ne yok çıkar

  19. nurullah says:

    ahh bi bulsam seni berivan eğer okursan bana ulaş ben ilk okuduğumuz yerde hep bekliyecem seni seviyorum 7 sene oldu bu hasret bana ağır geldi lütfen berivan biral..

  20. yusuf güney says:

    baktım yorumlarınıza ve hiç beÄŸenmedim cocuklar sadece minür inki güzeldi çocuklar gecen gün birisi bana öyle aynı beni aradı ve ben o çocuÄŸa bir daha yapmamasını soyledim boyle yapmayın…

  21. yagmur says:

    ben arkdaasımm kevsermelek i arıyorum canım seni çok özledim…

  22. mert can says:

    ben mert can akdaÄŸ tüm akdaÄŸ ve genç sülalesine selamlar…

  23. furkan hasdoÄŸan says:

    valla gerçekten merhaba

  24. görkem ruken says:

    3 sene sonra tekrar mrb berivan biral

  25. Bu site google’de,facebook’da arama yapıp gösteriyor. GeliÅŸmiÅŸ ya da deÄŸiÅŸik olan bir özelliÄŸi yok. deep search falan yok yani. 🙂

  26. yusuf ocak says:

    ahh bu vatan acısı

  27. elif ocak says:

    NE MUTLU TÃœRKÃœM DÄ°YENE

  28. yusuf says:

    güçte güç yürekte yürek

  29. Enes says:

    Bu Siteder Hiç Birşey Anlamış Değilim Bu Sitenin Açılması Fuzili Bence

  30. hazan says:

    ben sadece şu an sıkılıyorum diye girdim

  31. burhan kesen says:

    kübra seni çok seviyorum ne zamandır seni arıyorum ne olur artık geri gel seni çok özledim aÅŸkım……

  32. seni aradım ama ulaşamadım mesajımı aldıysan ara

  33. Paylaşım çin teşekkür ederim ama aradamada nt bir sonuç bulamadım .