Teknobaz Rotating Header Image

Dünya’da Saat Kaç?

KüreselleÅŸen, daha doÄŸrusu yakınlaÅŸan dünya da artık iletiÅŸim ve etkileÅŸim hat safhada. Önceden sadece yakınımızdakilerle iletiÅŸim içinde iken, ÅŸimdi on sene önce hayalini bile kuramayacağımız Çin‘in ABD’nin bilmem hangi TimeAndDate LogoÅŸehrindeki bilmem hangi sokağında yaÅŸayan biriyle konuÅŸabiliyor, resim görüntü yollayarak hayatı, bilgiyi paylaÅŸabiliyoruz.

Bu paylaşım da yaÅŸanan en büyük zorluklardan biri zaman olayı. ABD’de bir yakınınız var ya da iÅŸ görüşmesi yapacaksınız, telefona sarıldınız uykulu bir ses; Pardon! 🙁

Sık sık yaptığınız görüşmeler ya da bilindik yerlerde saat durumlarını bilebilirsiniz. ABD ile 7 – 10 saat, Almanya ile 2 saat bir fark var diyerek kabaca saat durumlarını ayarlayabilirsiniz.

Ama ya burada saat xx:xx iken dünyanın diğer şehirlerinde saat kaç?

time and date sitesinden dünya üzerindeki saat durumlarını kolaylıkla öğrenebilirsiniz.

Ayrıca ilgili yeri seçtiÄŸinizde hava durumlarını, koordinatlarını, nasıl telefonla aranabileceÄŸini de öğrenebilirsiniz; mesela bir Ä°stanbul‘a göz atalım. Sayaç ile yeni yıla kaç gün, kaç saat kaldığını da öğrenebilirsiniz. Ve hatta istediÄŸiniz bir gün ve zamanı belirleyip sayaç ile geri sayımı takip edebilirsiniz. Peki iki tarih arasındaki zamanı hesaplamaya ne dersiniz, mesela doÄŸum tarihinizi ve bugünün tarihini girin ve ÅŸu dünyada kaç gün, kaç hafta, kaç saat, kaç saniyedir yaÅŸadığınızı öğrenin.

Takvim uygulamaları da var. Buyrun şöyşe güzel hem de Türkçe bir takvimi 2007 görelim. Eğer yazıcıdan çıktısını alacaksanız buradan buyrun. Bakın bu da ilginç acaba 2007 takvimi ile hangi yıl takvimleri birbirinin benzeriydi? Cevabı işte burada.

Saat burada 15:00, Hawai’de kaç acaba, bi bakayım. 🙂

11 Yorum

  1. […] ülkelerdeki saatin kaç olduÄŸunu öğrenebilmek için “Dünya’da Saat Kaç?” yazısına yer vermiÅŸtik.Burada tanıttığımız time and date.com sitesi sayesinde […]

  2. onur says:

    teşekkürler efendim

  3. burak kırım says:

    bu sitede hiç birşey yok
    bır gun kaç saattir?
    cevabı yok!………………….

  4. gülçin says:

    bn ce de daha içereikli olabilirdii

  5. hakan says:

    bencede gülçine katılıyom

  6. Ceylin says:

    Guzel bir paylasim olmus… Keske turkcelerini de paylassaniz bu sitelerin….
    http://www.birimcevir.com/dunya-saatleri/uluslararasi-saat-farklari.aspx buradaki butun ulkeleri iceren ve turkiye ile arasindaki saat farkini gosteren bir arabirim yapmis. 1 gun kac saat, 1 saat kac dakika, vs gibi birimleri de diger sayfalardan (Zaman Birimleri) cevirebiliyorsunuz. (burak kırım’a cevap olarak)

    http://www.saatkac.com ise gorsel olarak biraz daha kullanisli geldi bana ama sitenin icerigi tamamen istediginiz ulkedeki saati gostermekten ibaret. Turkiye ile arasindaki farki sizin hesap etmeniz gerekiyor.

  7. gülşah says:

    bence sbs çok zor geçicek birde benim doğum günüm o gün cok mutsuzum yaaa offf

  8. gülşah says:

    Allah herkese kolaylık versin amen
    😀

  9. […] kullanırken zamanın nasıl geçtiÄŸini anlamayız. Bir bakmışsınız okul saati gelmiÅŸ, yemek saati geçmiÅŸ, internet kullanma sürenizi asmışsınız […]

  10. deniz says:

    ….Kullanırken zamanın nasıl geçtiÄŸini anlamıyoruz
    ….bir yerlere giderken zaman hep dönüp dürüyor…

  11. rey_misterio says:

    bir gün 23 aat 56 dk 4.9 sndir