Teknobaz Rotating Header Image

TÜİK: Seçmen Listeleri İnternete Asıldı, Kontrol Edin

TÜİKTürkiye gündemi ÅŸu sıralar çok yoÄŸun. Türkiye 22.Temmuz.2007‘de yapılacak bir genel seçime hazırlanıyor. Seçim zamanı yaklaÅŸtığında haberlerde şöyle bir ÅŸeyler duyarız:

Seçmen listeleri muhtarlıklara asıldı.

Seçmenler muhtarlıklarda asılan seçmen listelerini kontrol etmeye baÅŸladılar, seçmen listeleri … tarihene kadar asılı kalacak.

Artık e-devlet bu konuya da el attı. İnternet çağın en büyük iletişim aracı. Mahellenizin muhtarlığına uğramadan adınızı seçmen listelerinizden kontrol edebilirsiniz. Bu hizmeti T.C Başbakanlık TÜİK (Türkiye İstatistık Kurumu) veriyor. Diyorlar ki:

5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu gereğince muhtarlıklarda askıya çıkarılan ikamet adres bilgilerinizi muhtarlığa gitmeden de kendiniz ve birlikte yaşadığınız diğer hane fertleri için buradan kontrol edebilirsiniz. Bunun için TC Kimlik Numaranızı girip Devam >> tuşuna basınız.

Buradan buyurun: TÜİK Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi İkamet Adres Kontrolü.

TÜİK Adres SorgulamaEÄŸer isminize dair kayıt bulunamaz ise bir internet formu doldurarak ilgilileri bu konuda bilgilendirebilirsiniz; hatta yurt dışında yaşıyor olsanız bile! Bir de tanıtım filmi – daha doÄŸrusu reklam gibi bir ÅŸey – hazırlamışlar buradan izleyebilirsiniz: GeleceÄŸinize Kayıtsız kalmayın. Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine Kayıt Olun. Artık resmi iÅŸlemlerinizde bu sistemde kayıtlı adresiniz esas alınacaktır.

T.C. Kimlik Numarasına ihtiyacınız var bu işlemi yapabilmek için. Eğer T.C Kimlik Numaranızı bilmiyorsanız T.C. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü Kimlik Numarası Sorgulama kullanabilirsiniz.

İnternet hayatı kolaylaştırıyor. e-Devlet hizmetlerinin çoğalmasını ve kalitesinin artmasını bekliyoruz vatandaşlar olarak.

Uyarı 1: Her iki site de zaman zaman aşırı yoğunluktan dolayı çalışmıyor.

Uyarı 2: Site anlaşılan Firefox uyumlu değil, siz en iyisi Internet Explorer kullanın.

9 Yorum

  1. […] TÜİK: Seçmen Listeleri Ä°nternete Asıldı, Kontrol Edin […]

  2. fatos says:

    Hiç de güzel değil! Ben şahsen beğenmedim.

  3. MESUT says:

    Kolay gelsin Ben kayıtlı olup olmadığımı internetten göremiyorum buna nereden bakabilirim beni bilgilerndiriseniz sevinirim.
    TEÅžEKKÃœRLER

  4. […] TÜİK: Seçmen Listeleri Ä°nternete Asıldı, Kontrol Edin (9.Mayıs.2007) Türkiye gündemi ÅŸu sıralar çok yoÄŸun. Türkiye 22.Temmuz.2007‘de yapılacak bir genel seçime hazırlanıyor. Seçim zamanı yaklaÅŸtığında haberlerde şöyle bir ÅŸeyler duyarız: … […]

  5. Ali says:

    Hocam, Adres Kayıt Sistemi’ne giriyoruz, ama orada bu adreste kayıtınız var diye herhangibir yazı veya not yok! Burada biz de zor duruma düşüyoruz. Bize biraz bilgi verip yardımcı olursanız sevinirim.

  6. […] TÜİK: Seçmen Listeleri Ä°nternete Asıldı, Kontrol Edin […]

  7. iremsu says:

    yaw böyle sitemi olurr

  8. mustafa says:

    aradığım kışıyım kişiyi tc nosu yok secim listesinden bulabilrmiyim

  9. hakan says:

    Nufus kayıt sistemi tam anlamı ile oturmamıştır.Nufus sayımı evlerden çıkarmadan yapılması gereken bir husustur.Devlet 29 mart 2009 seçimlerinde halkın iradesi ile seçilen tüm türkiyedeki seçilipte nufus kayıt sistemi kargaşası içersinde yapılan hatalar yüzünden seçilme hakkı ve muhtarlığı alınmıştır.Bunun vebalini kim üzerine alacak.Seçilme hakkı olan vatandaşı enayi yerine koyan bir sistemdir.Saygılarımla