Teknobaz Rotating Header Image

Winamp: mp3’lerinizi mp4’e Çevirin

Müzik parçalarınız daha az yer kaplasın.

Amaç: Ses kalitesinden bir nebze ödün vererek müzik parçalarının boyutunu yarı yarıya varan oranda azaltmak.

winamp

Bunu yapmak için Winamp ana pencerisindeki müzik parçasının ismi yazan kısma sağ tıklayın. Bu yoldan hareket ederek yaparsanız sadece seçili olan parçayı dönüştürebilirsiniz.

winamp

EÄŸer toplu olarak isteÄŸiniz sayıda parçayı aynı anda dönüştürmek isterseniz. Dönüştürmek istediÄŸiniz parçaları winamp playlist’e ekleyin. Parçaları hepsini iÅŸaretleyin. Ctrl+A kombinasyonunu kullanın. Seçili parçaların üzerine saÄŸ tıklayın.

winamp

Açılan menüden Send to‘yu seçin yine açılan menüden Fotmat Conveter‘i seçin.

Açılan menüde

winamp

1. Seçenek: Output File Naming Scheme birimindeki ilk kutuda mp4‘e dönüştürülen müzik parçalarının nereye kaydedileceÄŸi belirleniyor. Standart olarak winamp c:\music olarak bir klasör oluÅŸturuyor.

Ä°kinci kutuda ise müzik parçasının artist albüm ve parça isminin nasıl verileceÄŸi seçeneÄŸi mevcut. Format Converter müzik parçasının ID3 bilgilerinden yararlanıyor. EÄŸer parçanın ID3 bilgileri mevcut deÄŸilse parçanın ismi “isimsiz parça” kategorisine ayrılıyor. Bu seçenekte isteÄŸe göre deÄŸiÅŸiklik yapabilirsiniz ama karışıklık olmamasını istiyorsanız ayarı hiç deÄŸiÅŸtirmeyin.

Alttaki Use old file name and path (just change the extension) isimli kutucuk iÅŸaretlendiÄŸinde ise müzik parçasının ismi hiçbir deÄŸiÅŸime uÄŸramadan aynen kalması saÄŸlanabiliyor. Bu seçeneÄŸi seçmek en ideal olanı…

2. Seçenek: Encoding Format. Bu seçenek ile mp3 parçalarımızın hangi formata çevrileceÄŸini seçebiliyoruz. Kullandığınız winamp standart sürüm ise seçeneklerin hepsini seçemiyorsunuz. Bizim size tavsiye ettiÄŸimiz mp3’ü mp4’e çevirme seçeneði için MP4/LC-ACC Encoder v1.24‘ü seçin.

3. Seçenek: ACC Encoder Options. Burada Bitrate parçanın bir saniyesinde kaç kilo byte’a sahip olacağını seçiyoruz. Bu deÄŸer ne kadar büyük ise parçanın boyutu o kadar büyüyecektir. Standart bir mp3 parçası 128 kbps deÄŸerine sahiptir. Tabi 160,192,224,256 kbps deÄŸerinde olabilir. EÄŸer parçalarınızın yarı yarıya boyutunun azalmasını istiyorsanız 80 kbps’i seçin. Ses kalitesinden bir nebze ödün vermiÅŸ olursunuz fakat boyuttan avantaj saÄŸlamış olursunuz. Böylece bilgisayarınızda, cep telefonunuzda ve mp4 çalarınızda daha çok müzik parçası saklayabilirsiniz. DiÄŸer seçenek Channel Mode stereo veya mono seçeneÄŸinden stereo seçmeniz daha iyi bir olasılıktır.

4. Seçenek: Advenced Options. Bu iki kutuyu işaretlemenizi tavsiye ederim. Tune for speech müzik parçasındaki sanatçının sesini müzikle uyumunu düzeltir. Enable Perceptual Noise Substitution müzik parçasındaki oluşan gürültüyü azaltır.

En altta bulunan Show this before each convert isimli kutuyu iÅŸaretlediÄŸimizde ise dönüştürme sırasında bizi bilgilendiren ÅŸu an dönüştürülen parça ismi kaç parça dönüştürülmüş dönüştürülmek üzere iÅŸlemde olan parça sayısı belirtilir…

winamp

Bu iÅŸlemle elde ettiÄŸiniz mp4’leri destekleyen cep telefonu ve mp3-mp4 çalarlarda da kullanabilirsiniz. Böylece daha çok parçayı taşınabilir aygıtınızda barındırabilirsiniz.

19 Yorum

  1. evren says:

    çok saol banada böle bi ÅŸey lazımdı çok makbule geçti eyvallah…

  2. s3rc4n says:

    Helal olsun kardeÅŸim. Tam 2 haftadır mp3’ü mp4’e nasıl çeviririm diye uÄŸraşıyodum. Çok iÅŸime yaradı… Nero’yu da denedim olmadı, google’a yazdım yine çıkmadı. Artık ümidimi tam kesmiÅŸtim sen çıktın karşıma 😀 çok saÄŸol kardeÅŸ.

  3. KoRn says:

    SaÄŸol kanka…

  4. DarK_PondEr says:

    Helal olsun be! 😀

  5. Erdem Sekman says:

    mp4 mp3 e nasıl çeviriyoz?
    😀

  6. Fatih says:

    Helal olsun kardeş, ellerine sağlık, Allah razı olsun başarılarının devamını dilerim.

  7. hasan says:

    programı bi türlü indiremedim.

  8. nazlı says:

    valla çokk işime yaradıı.. helal olsunnn

  9. ahmet says:

    bi türlü indiremedim

  10. savas says:

    cok saol kardas ellerıne saglık

  11. rıza says:

    çok saol winamp ın böle bi özelliği olduğunu bilmiyordum emeğe saygı ltf

  12. ali says:

    arkadaslar ben yaptım ama ses var göruntu yok bana yardımcı olursanız sevırım arkadaslar

  13. fReeboy says:

    allah razı olsun senden..harikasın..baÅŸarılarının devamını diliyorum…

  14. Erman says:

    çok sağol kardeş

  15. abdkm says:

    ben denedim oldu zannettim ama 0 kb mış çalışmadı yardım eder misiniz?? 🙁

  16. ragıp says:

    denedim ama dönüştürmüyor. ilk başta encoder mi ne almanız gerekiyor yazdı. tekrar denedim çözücü açılamadı yazıyor.

  17. baraN says:

    muhteÅŸem

  18. masallar says:

    Anlatımın için teşekkürler arkadasım

  19. usta yaptım dedikleri ama en alttaki resimdeki işlem çıkıyo ancak sadece alttaki sütun doluyo üstekinde biişi dolmuyo ? .s